onsdag 10. oktober 2012

Læsta på "Magic Loop" visEt par lesta tell en liten kar på 2 år
Strikka på pinne 3,5 med Viking Sportsragg (60% ull, 20%akryl og 20%nylon)Da har æ gjort en fantastisk ny oppdagelse når det gjeld strikking. Har jo hørt om "Magic Loop", og tenkte detta va nåkka æ måtte teste ut. Og det angre æ ikkje på, førr det e jo en fantastisk rask og enkel måte å strikke læsta, arma og bein på. Det går ut på at man i stedet førr å strikke med fem pinna, bruke en kjempelang rundpinne. Det passe helt utmerket førr mæ som ikkje e så kjempegla i å strikke med fem pinna. 

Når man strikke på den her måten slipp man at når man tar opp lestestrikken fra posen, så har det ramla av en pinne, eller at unga kommer og drar ut en pinne, eller at det stikk pinna ut av strikkeposen. Genialt :)
En anna ting e jo at det e mye enklare å prøve arbeidet på en liten rask fot uten risiko førr å spidde nån...

Detta e måten å gjøre det på hvis man vil prøve sæ på "Magic Loop":

1. Legg opp så mange maske du skal ha på en laang rundpinne.
2. Før alle masken til midten av rundpinnen, førrdel masken i to dela, og dra midten på rundpinnevaieren ut midt mellom de to delan.
3. Dra hver halvpart av maske ut på kvær sin pinne, da har du like mange maske på den fremste og den bakerste pinnen med rundpinneløkka på venstre sia, og tråden du skal strikke med på den bakerste pinnen(se bilde 1).
4. Nu e man klar tell å starte å strikke, og da drar man ut den bakerste pinnen, førr den skal man bruke til å strikke gjennom alle masken på den framste pinnen(bilde 2 og 3).
5. Når man har strikka ut pinnen, føre man masken tilbake på den pinnen man har strikka med, og kommer tellbake tell utgangspunktet (bilde 1) kor man har rundpinnevaieren stikkanes ut på venstre sida, og tråen man strikke med stikkanes ut fra den bakerste pinnen.
6. Gjenta trinn 1-5 :)

Sånn her ser det ut når man strikke..


Hvis det her va helt uførrståelig, kan man se video her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar