onsdag 19. september 2012

Jordbærsyltetøy
























Jordbær e en av favorittan mine :)
Og spesielt jordbæra fra Nord-Norge, førr det e stor forskjell på jordbær! Den nordnorske bæra e bare ekstra søt, ekstra god og me ekstra mye jordbærsmak!! Æ har hørt at det at vi har så gode jordbær i nord e på grunn av at vi har sol døgnet rundt :) kem vet? Sant e det iallefall :)

V e veldig glad i jordbærsyltetøy, så i helga kjøpte vi en hel kasse me jordbær førr å lage hjæmmelaga syltetøy! Bæran kom fra jordbærbygda Kvæfjord, som åsså har jordbær i kommunevåpenet sitt, og det må da bety nåkka, hehe. Store flotte jordbær va det!

Åtte av totalt tretten kurva blei brukt te syltetøy, og de resteranes blei brukt bare tell kos :) :)

Først blei bæran renska. Halvparten blei skåret i små bita, og tilsatt sukker og litt frysepulver. 300 gram sukker pr. kg bær.
Den andre halvparten blei skåret i to, og most i blenderen.
Rørte så alt sammen og helte over i beger. Og nu ligg de i fryseren, så lillegutten har fersk hjemmelaga jordbær utover høsten og vinteren :)



Flotte jordbær fra Kvæfjord


Skar halvparten i små bita

Litt svinn må man bare regne med ;)

Skar halvparten i store bita som moses i blenderen

Sukker må man ha

Ferdigrørt og i boks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar