fredag 30. november 2012

Valnøttbåter


Nå som det er mørketid, blir det naturlig nok også mer innetid. Da er det fint å bruke tiden til noe kreativt. Jeg kom over disse båtene en gang jeg satt å "surfet" på nettet, og som alltid når jeg kommer over noe jeg vil prøve en annen gang trykker jeg bare på "pin it", så legger linken seg inn på sida mi på "Pinterest". For de som ikke vet hva Pinterest er, så anbefales det å sjekke det ut. Det er nesten som ei slags god gammeldags korketavle hvor man henger opp lapper med en stift, bare at man trenger hverken korketavle eller stift. Man gjør det rett og slett på nettet.

Det man starter med er å lage seg en profil på pinterest.com, og på profilen kan man opprette ulike "boards" som man kan navngi som man vil, etter hva man vil ha i de ulike mappene. Så ordner man slik at man får en "pin it" knapp øverst på verktøylinja i nettleseren, og når man kommer over noe man liker og ikke vil glemme, da trykker man bare "pin it", og resten ordner seg selv. Linkene lagres som et bilde du selv velger, så det er veldig enkelt når man etterpå skal finne tilbake til det man leter etter.
Man kan også følge andre som liker det samme som en selv liker :)

Disse båtene fant jeg her

De var veldig enkle å lage, alt man trenger er:
 • hele valnøtter
 • grillpinner
 • washi-tape
 • stearin

Start med å tenne telys eller stearinlys, det er veldig hyggelig i mørketida, og stearinen må få tid til å smelte til man skal bruke den.
Man knekker valnøtta forsiktig så ikke skallet blir ødelagt, og spiser opp innholdet (valnøtter er bra hjerneføde har jeg hørt).
Grillpinnene klipper man opp i passende lengder.
Washitapen brukes til å lage seil i ulike former, og festes rundt toppen av grillpinnene.
Så har man stearin i bunnen på valnøtten, det må dekke hele bunnen, men ikke så mye at båten blir for tung. Seilet settes ned i stearinen mens den enda er flytende, og vips, så har man en fin liten båt :)

Og gjett om det var stas for lille gutten:

Valnøttbåtene seiler i vei :)
Tut-tuuuuut!!

En liten gutt som koser seg med hjemmelagde seilbåter :)

4 kommentarer:

 1. så veldig koselig ut :) skal legge idèen på minne til en gang i framtida.. den der korktavla hørtes smart ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du må melde dæ inn på Pinterest, det e genialt :) :)

   Slett
 2. Søte båter! Du og lillegutten finn nu på mye koselig ;) Og ja, mens æ huske det så skal æ gå inn på juleverksted-fb'sia og gi lyd fra mæ

  SvarSlett