fredag 30. november 2012

Gutta på Skauen


På novembers første dag, i et nydelig vintervær dro vi hjem tidlig fra skole og barnehage, og tok med oss den nye rattkjelken for å dra på aketur i Tromsdalen opp til "Gutta på Skauen".
Graderstokken gikk bare lengre og lengre ned når vi kjørte inn til parkeringen, for er det noe som er sikkert så er det at det alltid er mye kaldere i Tromsdalen enn de fleste andre nærliggende steder.
Graderstokken i bilen viste -11 grader, men vi var godt kledd og gikk med godt mot.
Det var nydelig ved elva i det kalde været, så der måtte vi stoppe å utforske litt, før vi fortsatte opp mot "Gutta på Skauen" :)

Det er veldig flott der oppe, det er en gapahuk, og masse benker, noen med tak og andre uten, i tillegg er det grillplasser med ved, og en stor lavvo hvor de serverer kaffe, saft og boller på søndager i vinterhalvåret (september til april). Det er et fantastisk flott område som er tilrettelagt slik at de fleste kan komme seg ut på tur. Og alt er basert på frivillighet av noen pensjonister. Du kan lese mer utfyllende om hvem de er og hva de gjør HER.

I sekken hadde vi kakao og skiver som vi skulle nyte ved benkene der oppe, men det var ikke lenge vi klarte å sitte i ro, det var rett og slett for kaldt.
Det ble fort mørkt, så V fikk prøvd ut hodelykta si, og det var stor suksess.

Tilslutt var det bare å komme seg avgårde hjem igjen, og når man går mest opp på tur til, går det naturlig nok mest nedover på vei tilbake :) og da var rattkjelken god å ha.
Å ake med rattkjelke er noe man bør gjøre oftere, for det er jo UTROLIG morsomt for både voksne og barn :)

Vi koste oss iallefall masse på hele turen :)
Det er godt å kunne komme seg ut på sånne turer, og få sett litt av lyset før mørketida setter inn for fullt :)


En liten avstikker over ei bru langs elva

Lillegutt koser seg

Nydelig vinterdag

I den blå timen

STØTT "Gutta på Skauen" som gjør en fantastisk flott jobb oppi Tromsdalen!

Kakaorast

Glad gutt som tester ut hodelykta si

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar